diumenge, 25 de març del 2012

Tiramisú

Crec que puc dir sense arrepentir-me que el tiramisú és el meu postre favorit (bé, si no contem el brownie, el coulant, el gelat, la crema catalana, les profiteroles, ....) així que com ahir teníem gent a dinar em vaig decidir per fer-lo, ja que a part de que està boníssim és ideal quan tens gent, ja que perquè estigui encara millor s'ha de fer el dia abans, així que el tema "estic atabalada que tinc mil coses que fer" està solucionat.

No sabia quina recepta seguir, ja que n'hi ha milers, però em vaig decidir per una d'en Fabio Morisi i puc dir des de ja que s'ha convertit en "la recepta". Només una cosa a tenir en compte, si no teniu un regiment per dinar/sopar, o no voleu tenir reserves en el congelador (sí, es pot congelar, meravellós) millor que reduiu els ingredients (evidentment a proporció), ja que un cop feta la crema em pensava que no m'hi cabria a la cuina, jeje





Bé, no m'allargo més, aquí teniu la recepta.

Ingredients:
  • 4 ous
  • 1 paquet de melindros
  • 350gr de formatge mascarpone
  • 800gr de nata
  • 175gr de sucre
  • café
  • 1 copeta d'Amaretto
  • Cacao

Preparació:

Batre els ous amb el sucre fins que estiguin esponjosos, no escatimeu en temps, contra més esponjosos més ho quedarà la crema.
A part batre la nata amb el formatge fins que quedi tot muntat. Barrejeu les dues cremes amb suavitat, perque es perdi la menor quantiat d'aire de l'ou.

Barrejar el licor amb el café (he de confessar que jo no vaig posar licor, ja que encertadament vaig pensar que la meva filla, que sembla una llima, en menjaria) i xopar-hi els melindros. Ara ja només queda muntar el postre. Es pot utilitzar un motlle gran o d'individuals, a elecció. Posar una capa de melindros, una de crema, una de melindros, una de crema i espolvorejar amb el cacao en pols. Posar a la nevera i a disfrutar!!!

4 comentaris:

  1. Hola,!

    Dius que poses cafè, però quina quantitat? és que no en puc prendre i és clar... el puc obviar??
    Ja em diràs.
    Gràcies.
    susana

    ResponElimina
  2. Hola Susana. Descafeïnat tampoc pots? La veritat és que és la gràcia del postre, sense el café els melindros no quedaran tovets ni tindran el gust que toca. No poso quantitat perquè depèn del que t'absorbeixin. Jo com vaig utilitzar descafeïnat soluble anava fent conforme en necessitava. Espero que això t'ajudi, si no, no sé si ho podries canviar per uns cereals tipus Eko...però clar, el gust no serà el mateix.

    ResponElimina
  3. Hola, Cap problema tampoc no es tracta de posar-hi una cafetera sencera. jij
    Gràcies!!

    ResponElimina
  4. Hola,
    L'he fet!!!! m'ha sortit moltíssim!! jajajaj però els melindros no els he sucat directament al cafè si no que els he mullat una mica per sobre, així agafava una mica el gust. És claro, no han quedat tovets però està mooolt bo.
    Gràcies!!
    susana.

    ResponElimina