- 1 tassa de llet
- 1 tassa de nata
- 1/2 culleradeta de vainilla
- 200gr de xocolata del 70%
- 1/2 tassa + 3 cullerades de sucre
- 3 cullerades d'aigua
- 6 rovells d'ou
- 1 posim de sal
Preparació:
Trosejar la xocolata i deixar en un bol.
A part, posar al foc la llet, la nata i la vainilla fins que arrenqui el bull, tancar el foc i tapar.
Posar 1/2 tassa de sucre amb les tres cullerades d'aigua al foc i fer-ne un caramel daurat fosc. Quan ja estigui preparat afegir amb molt de compte a la barreja de nata i llet. S'ha de fer amb molt de compte ja que quan el caramel entra amb contacte amb la crema bull molt fort i pot esquitxar i cremar-nos. Posar la barreja un altre cop a foc mig fins que el caramel s'hagi disolt del tot amb la llet i la nata.
Per un altre cantó batre els rovells amb el sucre restant (3 cullerades) amb una batedora de varilles a màxima potència fins que hagi triplicat el volum i espessi. Afegir en un fil, sense deixar de batre, la crema de caramel i llet i posar al foc fins que espessi lleugerament (no deixar que bulli). Quan hagi espessit, abocar la crema sobre la xocolata trossejada a través d'un colador, deixar reposar uns minuts i remenar fins que la xocolata s'incorpori del tot.
Deixar refredar la crema i posar a la geladora o si no en teniu al congelador, remenant de tant en quant perquè quedi cremós.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada