diumenge, 29 de juliol del 2012

Gelat de xocolata

Ja us vaig avisar de que els gelats em perdíen i aquest mmmm, no tinc paraules. Això sí, si us decidiu a fer-lo us ha d'encantar la xocolata. És un gelat extraordinariament cremós, sembla quasi una mousse i amb molt de sabor, no aconsello més d'una bola després de dinar, a no ser que sigueu molt i molt llaminers i si l'acompanyeu amb una mica de nata....pecat!

 
Helado de chocolate

 
Ingredients:
  • 1 tassa de llet
  • 1 tassa de nata
  • 1/2 culleradeta de vainilla
  • 200gr de xocolata del 70%
  • 1/2 tassa + 3 cullerades de sucre
  • 3 cullerades d'aigua
  • 6 rovells d'ou
  • 1 posim de sal

Preparació:
Trosejar la xocolata i deixar en un bol.

A part, posar al foc la llet, la nata i la vainilla fins que arrenqui el bull, tancar el foc i tapar.

Posar 1/2 tassa de sucre amb les tres cullerades d'aigua al foc i fer-ne un caramel daurat fosc. Quan ja estigui preparat afegir amb molt de compte a la barreja de nata i llet. S'ha de fer amb molt de compte ja que quan el caramel entra amb contacte amb la crema bull molt fort i pot esquitxar i cremar-nos. Posar la barreja un altre cop a foc mig fins que el caramel s'hagi disolt del tot amb la llet i la nata.

Per un altre cantó batre els rovells amb el sucre restant (3 cullerades) amb una batedora de varilles a màxima potència fins que hagi triplicat el volum i espessi. Afegir en un fil, sense deixar de batre, la crema de caramel i llet i posar al foc fins que espessi lleugerament (no deixar que bulli). Quan hagi espessit, abocar la crema sobre la xocolata trossejada a través d'un colador, deixar reposar uns minuts i remenar fins que la xocolata s'incorpori del tot.
Deixar refredar la crema i posar a la geladora o si no en teniu al congelador, remenant de tant en quant perquè quedi cremós.
Bon profit!
  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada