diumenge, 16 de desembre del 2012

Coffee cake

Benvinguda! Jo mateixa m'ho dic perquè encara no em puc creure que tingui ni que sigui 5 minutets per penjar aquesta recepta. De fet no l'he fet aquests dies, ja fa bastant, però igual que moltes altres que encara no he penjant, aquesta estava esperant el seu torn per sortir a la llum.
Així que avui us presento aquest coffee cake que, encara que es digui coffee, de café no en té gens ni mica però sí que és ideal, per ara que ja comença a fer fred, per acompanyar una bona tassa de café calent. És un magnífic pa de pessic de canyella, superesponjós i que us aguantarà perfectament un munt de dies excepcionalment deliciós. Us deixo unes fotos perquè us en feu una idea i se us faci la boca aigua.

pastís de canyella

pastís de canyella

Ingredients:
  • 114gr de mantega
  • 200gr de sucre
  • 2 ous
  • 300gr de farina
  • 1 tassa de crema agria/crème fraîche/yogurt grec/yogurt natural
  • 1 culleradeta de vainilla
  • 1 culleradeta de bicarbonat
  • 1/2 culleradeta de llevat
  • Sucre, canyella i nous

Preparació:
En un bol preparem una barreja de sucre i canyella amb les quantitats al gust de cadascú i el reservem per més endavant.
Ja podem començar i ho farem batent la mantega amb el sucre fins que ens quedi una crema molt esponjosa. Quan això ja ho tinguem hi posarem els dos ous un a un, esperant a que el primer estigui ben incorporat abans de posar-hi l'altre i també la tassa de crema agria (us queixareu, serà que no us he posat opcions per si no la trobeu) i la vainilla. Tamissem la farina amb el llevat i el bicarbonat i l'hi afegim. No us espanteu, la massa resultant és bastant espessa però ja veureu com puja moltíssim en el forn. Posem la meitat, a ull, de la massa en el motllo que ja tindrem preparat i l'espolsem amb una barreja de sucre amb canyella, aquí va a gustos, si us agrada molt doncs en podeu tirar molta i si no us agrada gens doncs no cal que n'hi poseu. Acabem d'abocar la massa que ens queda, clavem un ganivet a la massa i li donem un parell de voltes al motllo, així ens quedarà amarmolat. El tornem a espolvorejar amb la barreja de sucre i canyella, li posem unes quantes nous per sobre i l'enfornem. L'hem de tenir al forn uns 40 minuts a 175ºC.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada