Follow by Email

dilluns, 17 de desembre de 2012

Whoopies de xocolata amb crema de mascarpone

Per fi puc penjar la recepta! Feia una barbaritat que els tenia fets però fins a no fer-los al curs no els volia ensenyar i avui ha sigut el dia. A més a més tampoc tenia l'ordinador molt a l'abast que diguem i aquet cap de setmana el meu marit, per fi i després d'insistir-hi bastant, ens ha montat un escriptori a l'habitació que ja us agradaria a tots/totes, així que ja no tinc excusa per posar-me al dia en el blog.
Avui he fet la meva darrera classe del curs del dilluns i he fet aquests whoopies. Ja sabeu que n'hi ha d'infinitat de sabors però on es posi la xocolata....res de res! Li he posat un farcit de formatge, que sempre et dona la sensació que no estàs pecant del tot (potser són imaginacions...) però així tinc la conciència més tranquila, que voleu que us digui!
Estic segura que ja ho sabreu però els whoopies són originaris dels amish, i diuen que aquesta és l'exclamació que feien els nens i els marits en trobar-se aquest pastisset a la carmanyola del dinar. No sé si serà veritat o no, però no seria gens estrany ja que el cert és que estan força bons i són molt fàcils de fer. Aquí us en deixo la recepta.

whoopies de xocolata

whoopie de xocolata

Whoopies
Ingredients:
  • 100gr de mantega
  • 125gr de sucre
  • 1 ou
  • 100ml de llet
  • 230gr de farina
  • 4 cullerades de cacao
  • 1 culleradeta de llevat
  • 1 culleradeta de vainilla
  • 1 polsim de sal

Elaboració:
En un bol tamissem la farina, el llevat, la sal, el cacao, la vainilla i reservem.
Per altra banda, batem la mantega (a temperatura ambient) amb el sucre fins que estigui molt esponjós i dobli el volum. Li afegim l'ou i quan estigui ben incorporat li posem la farina i la llet. La farina l'hem de posar en tres vegades i li hem d'intercalar la llet entre cop i cop. Ja veureu que queda una massa bastant compacte, no us espanteu, és així. Posem la massa dins d'una màniga pastissera amb la punta rodona llisa i anem posant discs de massa d'uns 4cm sobre una llàmina de silicona o sobre paper d'enfornar. Les posem al forn que ja tindrem calent a uns 180º durant 12-15min. Les deixem refredar sobre una reixeta i ja estaran a punt per posar-hi el farcit.

Crema de mascarpone
Ingredients:
  • 250gr de mascarpone
  • 50gr de sucre glass
  • 1 culleradeta de vainilla

Elaboració:
Barrejar-ho tot. Es pot fer amb la màquina amassadora però amb unes simples varilles es fa amb un momentet. Això sí, recordeu que és molt millor que el formatge estigui a temperatura ambient, així és molt més fàcil de batre.

Montatge:
Agafem una whoopie, li posem la crema de mascarpone, el tapem amb un altre whoopie i a menjar!

2 comentaris:

  1. Hi,
    Els he fet farcits de nutella i buttercream de maduixa. Ummmmmmm.
    Gràcies
    susana.

    ResponElimina