dimecres, 17 d’abril del 2013

Baklava

Hola a tothom!!!
Sento haver-me retardat tant però ja se sap, la feina, els nens, la casa, els cursos...ens hem acostumat tant, o com a mínim jo, a fer-ho tot a través del mòbil o de l'i-pad que una cosa tant simple i que abans feia mecànicament ara se'm fa un món, sí sí, engegar l'ordinador. Sempre ha anat tant lent? o sóc jo que tinc pressa...
Bé doncs, intentaré suplicar el vostre perdó i que millor que amb una recepta espectacular, però de debò de debò, amb totes les lletres. És una mica elaborada, que no vol dir difícil perquè no ho és, però la pasta filo és el que té, s'han de superposar vàries capes i això fa que el postre sigui una "mica" elaborat. Però si em voleu fer cas proveu-lo, és realment deliciós i segur que no us en podreu menjar només un trosset.

recepta baklava

recepta de baklava
Ingredients:
  • Pasta filo
  • 300gr de festucs
  • 3 cullerades de sucre
  • 1 cullerada de canyella
  • 1 rajolí d'aigua de flor de taronger (azahar), optatiu
  • mantega
Per l'almívar
  • 1 branca de canyella
  • la pell d'una taronja
  • 200gr de sucre
  • 200ml d'aigua

Preparació:
La pasta filo és una pasta realment prima, no patiu, no us costarà gens trobar-la, de fet crec que n'hi deu haver en quasi-bé tots els supermercats. Doncs el que us deia, quan obriu el paquet veureu que és una massa realment prima i que es presenta en làmines. Al ser tant prima és resseca molt fàcilment mentre no s'utilitza, per això, mentre es treballa un full els altres es recomana de tapar-los amb un drap una miqueta humit. Si us en sobra, que us en sobrarà, es pot congelar, només heu de pensar-hi i deixar-la a la nevera el dia abans quan la vulgueu tornar a utilitzar. Anem ja doncs per la recepta pròpiament dita.

Primer de tot farem el farcit. En un bol hi posem els festucs triturats, compte!!!! no ho he dit però suposo que algú ja ha pensat, festucs en un postre? amb la quantitat de sal que tenen? doncs sí, el que passa és que els heu de comprar sense sal, això costa una miqueta més de trobar però en qualsevol botiga de fruits secs segur que en tenen o us els poden demanar. Doncs això, anàvem per els festucs triturats, hi afegim tots els ingredients, els remenem i ja tenim la farsa feta. Molt senzill, oi?

Per un altre costat agafem una plata quadrada de forn, d'aquestes de metall o vidre amb parets, no les planes, i això serà el nostre motllo, la folrem de paper de forn i ja estem llestos per començar a muntar les baklaves.
Desfem la mantega en el micro o al foc, quantitat? ja ho veurem, s'utilitza per pinzellar la pasta filo així que depèn de lo gran que ho vulgueu fer o de quanta mantega hi poseu entre capa i capa. Tallem la filo a mida del motllo i hi posem un full, amb un pinzell la pintem amb mantega i li posem un altre full de filo a sobre, així 10 vegades. Quan tinguem la base feta li posem la meitat del farcit que ja teníem preparat i tornem a fer capes de pasta filo untada amb mantega, aquest cop però, només 5 fulls. Hi posem la resta de la barreja dels festucs i altra vegada 10 capes de pasta filo. Doncs ja ho tenim quasi-bé llest... ara amb un ganivet esmolat tallem fent quadrats de ració, ho fem abans d'enfornar perquè després la massa es torna molt trencadissa i en comptes de quadrats quedaria tot un escampall de serradures de filo. Quan tinguem els quadrats tallats només mancarà coure, i això és en el forn, que ja tenim calent a 180º durant uns 45min.

No us penseu que hem acabat que encara no, mentre la baklava està al forn nosaltres encara tenim feina: l'almívar. Realment senzill però ha d'estar a punt per quan surti del forn, tan senzill com posar tots els ingredients a coure al foc durant uns 10min.

Quan la baklava estigui ja dauradeta i hagin passat els 3/4 d'hora la traiem del foc i li tirem l'almívar per sobre, veureu com de seguida l'absorbeix. I ja està, ho deixem refredar i avui sí que puc dir que realment a gaudir!
Ja ho veieu, és una mica llarg, sobretot a l'hora de muntar les capes de pasta filo però no és gens difícil i realment si no n'heu menjat mai no sabeu el que us perdeu. Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada