diumenge, 21 d’abril del 2013

Tartaletes de caramel i xocolata al café

Dissabte passat em vaig comprar un llibre nou només de masses, tot té una pinta que no us ho podeu ni imaginar, i una setmana justa més tard, aquest dissabte, vam tenir gent a sopar, així que ja tenia l'excusa perfecte per estrenar llibre. No us podeu imaginar la feinada que vaig tenir a escollir-ne una però finalment vaig pensar que la xocolata sempre triomfa. Com que jo no tinc motllos molt petits, sinó que són força grans, vaig pensar que només xocolata cansaria així que he posat una capa de crema de caramel al fons... la combinació del dolç del caramel amb el puntet amarg de la xocolata negra i el cafè...uau!

tartaletas de chocolate

tartaletas de caramelo

tartaletas de chocolate y caramelo

Ingredients:
Per la massa sablé:
  • 150gr de farina
  • 1 pessic de llevat
  • 75gr de sucre
  • 75gr de mantega a tempertura ambient
  • 1 rovell
  • 1 cullerada d'aigua
Preparació:
Ho treballem a sobre el marbre. Fem un volcà amb la farina, el llevat i el sucre, al mig hi posem la mantega i ho treballem fins que ens quedi amb una textura sorrenca. Tornem a fer el volcà i hi afegim el rovell i l'aigua. Ho amassem ràpidament, en quant estigui la massa formada no seguirem. La guardem a la nevera mínim 1h.
Un cop hagi passat aquesta hora enfarinem lleument la superfície de treball, l'estirem amb un corró i folrem els motllos que tinguem. Punxem la base amb una forquilla i les enfornem a 180º fins que estiguin dauradetes (uns 12-15min). Les deixem refredar sobre una reixa.


Per el caramel:
  • 300gr de sucre
  • 80gr d'aigua
  • 125ml de nata
  • 4 cullerades de mantega
Preparació:
Posem el sucre i l'aigua a bullir fins que es faci un caramel daurat. En quan ho tinguem hi afegim la nata (si pot ser calenta millor, no bullirà tant el caramel quan l'aboquem), ho tornem a posar al foc per desfer els possibles cristalls que hagi pogut formar el sucre. Ho traiem del foc, hi afegim la mantega i ho remenem bé.

Per la crema de xocolata al cafè:
  • 200gr de xocolata negra (mín 70% de cacau)
  • 200gr de nata líquida
  • 1 cullerada sopera d'aigua
  • 1 culleradeta de cafè soluble
  • 30gr de mantega
Preparació:
En un bol posem la xocolata tallada a trossets. Paral.lelament, en un cassó al foc hi posem la nata i l'aigua, quan bulli tanquem el foc i hi afegim el cafè. Aboquem la meitat de la crema de nata sobre la xocolata i ho barregem bé amb una espàtula (millor que amb un batedor perquè no volem que hi entri aire i formi bombolles). Un cop estigui la xocolata fosa hi afegim l'altre meitat i la mantega. Barregem bé fins que quedi una crema llisa i brillant.

Muntatge:
Un cop tinguem les tartaletes cuites i fredes hi posem una primera capa de crema de caramel. Les posem a la nevera una 1/2h, fins que el caramel agafi més consistència. Les traiem i hi afegim la crema de xocolata. Les tornem a posar a la nevera fins l'hora de servir, idealment unes 2h.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada