diumenge, 11 de març del 2012

Cupcakes de café amb buttercream de moka

L'altre dia estava fullejant el llibre "muffins" i en vaig trobar uns de cafè que la veritat és que tenien una pinta boníssima. Dóna la casualitat que la setmana vinent és l'aniversari de mon pare i, és clar, faig jo el pastís. Li xifla el cafè, així que he aprofitat per fer aquesta recepta i provar un buttercream de moka que faré servir per al seu pastís. Aquí teniu el resultat, la veritat és que sols estan molt bons però amb el buttercream la cosa millora fins uns límits indescriptibles.

cupcakes de café con buttercream de moka

Aquí teniu la recepta per si un dia us animeu.

Muffins de café:
  • 250gr de farina
  • 2 cullerades de cafè soluble
  • 2 1/2 culleradetes de llevat
  • 1/2 culleradeta de bicarbonat sòdic
  • 1 ou
  • 100gr de sucre
  • 125gr de mantega a temperatura ambient
  • 100gr de nata agre (substituible per 100gr de llet amb unes gotes de llimona, deixar reposar sense moure durant uns 15min.)
  • 50ml de licor de cafè
  • 100ml de llet
Preparació:
En un bol barrejar la farina, el cafè soluble, el llevat i el bicarbonat.
En un altre bol batre l'ou i, poquet a poquet, anar incorporant el sucre, la mantega, la nata agre, el licor de cafè i la llet. Afegir a la barreja de la farina i remoure fins que tots els ingredients estiguin humits. Posar la massa en un motllo per a muffins i enfornar durant uns 22-25min. a 180ºC. Deixar refredar en el motllo durant 5min. abans de desemmotllar.


Buttercream de moka:
  • 100gr de xocolata
  • 2 clares d'ou a temperatura ambient
  • 3/4 culleradeta de sal
  • 2/3 tassa de sucre
  • 1/3 tassa d'aigua
  • 16 cullerades de mantega
  • 1 culleradeta de vainilla
  • 1 cullerada de cafè instantani dissolt en 1/2 culleradeta d'aigua
Preparació:
Primer de tot, desfer la xocolata i deixar-la refredar.
En un bol, muntar les clares fins que es comencin a formar pics. Reprendrem el procés quan comencem a incorporar l'almívar.
Posar al foc el sucre amb l'aigua i fer un almívar, quan arribi als aprox. 115ºC començar a afegir a les clares i deixar muntant fins que la merenga es refredi (uns 5min.).
Un cop freda començar a afegir la mantega a temperatura ambient i a trossets, cada cop un fins que estigui tota incorporada. Afegir el cafè, la vainilla i la xocolata i batre durant 1min. més fins que tot estigui ben barrejat.

1 comentari: