Aquí teniu la recepta per si un dia us animeu.
Muffins de café:
- 250gr de farina
- 2 cullerades de cafè soluble
- 2 1/2 culleradetes de llevat
- 1/2 culleradeta de bicarbonat sòdic
- 1 ou
- 100gr de sucre
- 125gr de mantega a temperatura ambient
- 100gr de nata agre (substituible per 100gr de llet amb unes gotes de llimona, deixar reposar sense moure durant uns 15min.)
- 50ml de licor de cafè
- 100ml de llet
En un bol barrejar la farina, el cafè soluble, el llevat i el bicarbonat.
En un altre bol batre l'ou i, poquet a poquet, anar incorporant el sucre, la mantega, la nata agre, el licor de cafè i la llet. Afegir a la barreja de la farina i remoure fins que tots els ingredients estiguin humits. Posar la massa en un motllo per a muffins i enfornar durant uns 22-25min. a 180ºC. Deixar refredar en el motllo durant 5min. abans de desemmotllar.
Buttercream de moka:
- 100gr de xocolata
- 2 clares d'ou a temperatura ambient
- 3/4 culleradeta de sal
- 2/3 tassa de sucre
- 1/3 tassa d'aigua
- 16 cullerades de mantega
- 1 culleradeta de vainilla
- 1 cullerada de cafè instantani dissolt en 1/2 culleradeta d'aigua
Primer de tot, desfer la xocolata i deixar-la refredar.
En un bol, muntar les clares fins que es comencin a formar pics. Reprendrem el procés quan comencem a incorporar l'almívar.
Posar al foc el sucre amb l'aigua i fer un almívar, quan arribi als aprox. 115ºC començar a afegir a les clares i deixar muntant fins que la merenga es refredi (uns 5min.).
Un cop freda començar a afegir la mantega a temperatura ambient i a trossets, cada cop un fins que estigui tota incorporada. Afegir el cafè, la vainilla i la xocolata i batre durant 1min. més fins que tot estigui ben barrejat.
Increíble!!!! Quina pinta!
ResponElimina